Translate

lauantai 1. marraskuuta 2014

Taloja ja koteja

Asuimme pitkään tässä talossa Pirkanmaalla maalaismaisemassa. Itse asiassa lähes koko ikäni olen majaillut kylissä ja pienissä taajamissa. Kaupunkilaiseksi on näköjään vaikea oppia. Silmiin jää vesi ja avara monimuotoinen luonto.


Muutimme Ouluun 2002, juuri valmistuneeseen rivitaloon puu-Linnanmaalla. Asunto oli mukava, toimiva ja rauhallinen. Tarvittavat palvelut lähellä ja tosi hyvin rullaava joukkoliikenne.

Vuosien kuluess maaseudun kaipuu alkoi nostaa päätään, vaikkei Linnanmaa nyt mitään super-sityä olekaan. Jatkuvasti piti lähteä soille, metsiin, rannoille. Aika-ajoin pyöritimme vanhaa vitsispekulointia malliin "lähdetään erakoiksi Inariin".

- Pikkuhiljaa rupesimme silmäilemään kiinteistömarkkinoita; pidettiin netti-istuntoja ja haettiin, mitä olisi tarjolla. Haravoimme Oulun aluetta, sillä jonkunasteinen kiinnostus/kiintymys Ouluun oli, luottamustoimien ja ystävien vuoksi.
Monenlaisia taloja ja tiloja käytiin katsomassa, kaikissa oli joku ylipääsemätön "vika". Muuan tuttava määrittelikin, millaista taloa haemme; hyvän tien varrella, rauhallisella paikalla, hyväkuntoinen, komea ja halpa!Välillä koko asia oli unohduksissa.

Sitten muutamana iltana isäntä mutisi nettiä selatessaan:"...Hailuodossa olis tommonen, tules kattomaan..."
Katselimme kuvia erikoisenmuotoisesta talosta, kuin leveä U! Googlemapin satelliittikuvissakin näkyi! Lähdetään katsomaan!

2 kommenttia:

  1. Te teitte toisenlaisen ratkaisun kuin me.... Me muutimme laitakaupunkiin maalta kun alkoi tulla vähän lisää ikää. Täältä on noin viisi kilomteriä keskustaan ja tuntuu tosi hyvältä kun on joka paikkaan lyhyt matka. Ja täällä kuitenkin sellainen tunne kuin asuis maalla ja tämä kuuluu kuitenkin kaupunkiin. Ja tämä on viimeinen talo tässä kaupungin laidalla ja muut talot on tästä talosta vähän erillään. Tässä on metsää ympärillä ja kuntoilupolulle metsään pääse tontin laidasta. Itse lapsena ollessani kaupungin omakotialueen kasvattina en vierasta tätä ratkaisua ollenkaan, tai kauppalahan se oli siihen aikaan.

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että olette löytäneet sopivan ja mukavan paikan!

    VastaaPoista