Translate

lauantai 27. joulukuuta 2014

Tulikin vanhan ajan kunnon joulusää...

Joulun aikoihin aurinko on "pesissään", syvällä. Sieltähän se hohtelee alhaalta puitten latvoihin. Lunta saatiin oksille ja huurretta kuorrutteeksi.Kaunista. Silmä tykkää.

Pohjoisten seutujen ihmisillä silmät on sillä tavalla kehittyneet, että kylmyys viehättää. Raikas pakkassää ja narskuva lumi; se virkistää kaamosmielen!

Nuoriso Helsingistä ja Tampereelta vietti täällä perinteistä maalaisjoulua. Oulun kaupunkilaisjoulujen maalaismalli näytti maistuvan.


Joulusaunasta juostiin lumeen piehtaroimaan. Jäljet piti kuvata, todisteeksi. Ilman muuta.Kauralyhdettä tarkkailtiin antaumuksella pitkiä aikoja. Tulis ny tintti!


Joulunajan pitkä perinne on lautapeli! Jouluksi hankitaan aina joku peli. Viime vuosien jouluina on pelattu Maailman seitsemää ihmettä. World's 7 wonders.
 Monta joulua meni takavuosina Monopolin merkeissä. Kuopus ei osannut vielä lukea, mutta tiesi, mikä on konkurssi. Monopolista sen oppi; kun rahat loppuu ja kaikki on kiinnitetty. Näin selitti.

Tänä jouluna pelattiin Pääministeripeliä. Suosittelen. Siinä kerätään ääniä tulevia parlamenttivaaleja ajatellen. Tässä muutamia puoluejohtajia vaalikarjaa jahtaamassa. Kauhistavia käänteitä; paha lööppijuttu voi viedä kaikki kannattajat. Kannattaa ottaa opiksi. Vakavaksi vetää.

1 kommentti: