Translate

torstai 29. tammikuuta 2015

Winter Wonderland


Liekö tämä sitä? Ainakin lunta tuli, ja kovalla tuulella vielä. Joku sanoisi koiranilmaksi. Minussa lienee sen verran metsäläisverta, että oli nautittavaa kuljeksia ulkona. Rantaan ei ollut menemistä, ei voinut naamaansa pitää sinne päin. Vaikka pakkasta oli vain muutama aste, lähes 20m/s tuuli kuritti ankarasti, varsinkin silmiä.
Havaintoasemien tiedon mukaan Pallaksella Laukkukerossa on 14 pakkasastetta ja noin 30m/s tuuli. Jonkun laskurin mukaan noin kova tuuli lisää purevuutta yli -50 C-asteeseen. Kauhistava kylmyys, siellähän se siperia opettaisi.
Lunta on nyt Hailuodossa ehkä 40 senttiä, vähän vaihtelevasti eri puolilla.

Suomalaisen silmää miellyttää tuisku ja lumihiutaleiden vinha kiito. Ainakin minua.
Tuiskupäivän väri oli sinertävän harmaa.


 Tänään hiukan valoisampaa, mutta kaikki kuin kuorrutettua.
Pikku mänty ei jaksa. Taipuu taakan alle.
Polkujen avaaja pääsi/joutui taas taiteilemaan.

Hailuodon kunta aurauttaa vakinaisten asukkaiden pihatiet. Todella hienoa palvelua!

Kyllä lähtee!

3 kommenttia:

  1. Onpa hienoa palvelua! Meillä kyllä kunta aurauttaa kadut, mutta auraaja jättää jokaisen portin kohdalle valtavan lumikeon, kun ei se ressukka oikein hallitse sitä traktorin kääntyvää auraa.

    VastaaPoista
  2. Joo! Meiltä kylätielle on varmaan joku 50-60 metriä pihatietä, se olisi aika työläs kolattava, kun ei meillä ole mitään konetta. Traktoripoika olia ajanut meille ympyränkin pihan laitoja pitkin, mutta kone on liian pitkä siihen. Ei käänny. Voi olla että tulevana kesänä raivataan pihalle lisää tilaa!

    VastaaPoista
  3. Tuolta Suomessa näytti kun palattiin Moskovaan...täällä vastassa loskakelit ja sellainen ruskea paksu soossi joka syö melkein kengät kuin kengät.

    VastaaPoista