Translate

tiistai 17. heinäkuuta 2018

Huh hellettä!+ 32C. Onko tämä totta? Ei ole virallinen mittari, mutta mittari kuitenkin. Sisällä on viileämpi kuin ulkona. Verhot kiinni auringon puolelta, se on vanha konsti. Harvoin sitä keinoa on silti tarvinnut käyttää.

Onneksi sydänkesän aurinko kaartaa niin ylhäällä, ettei paahde "yllä" alhaalla oleviin torpan ikkunoihin.

Vanha kaivo on noussut arvoon arvaamattomaan! Meillä on tosin kunnallinen ja kunnollinen vesijohto, mutta kätevämpi on pumpata kaivosta vettä saaveihin ja ämpäreihin kastelua varten.
Omenapuut ovat isännän "sydämellä", hedelmiä olisi tulossa paljon, kunhan saisivat vettä.

 Muutaman kerran kaivo on tyhjentynyt; parin päivän perästä voi kokeilla, onko maa heruttanut vettä...

Sääennustuksia tarkkaillaan; nyt näyttäisi perjantain/lauantain tienoilla lupailtavan vettä Hailuodon Vaskeen. Toivotaan!

Vasta ruukutetut omenapuuntaimet juurtuvat varjossa. Häkki ympärillä rastaiden vuoksi; ruokaa hakevat, missä vai multaa näkevät. Meidän piha on hietamaata; nyt todella kuiva, ei löydy rastaille matoja.


Kasveja pitää tarkkailla; kurpitsan lehdet notkahtavat keskipäivällä. Paikka on tosi kuuma; korkea kohopenkki suoraan etelään. Pari vuotta sitten siihen laitettiin varjostin; puolen päivän jälkeen varjo siirtyy kasvuston päälle. Kastelukannu silti vartiossa!

Etupihan kukat ovat hätää kärsimässä; suoraa paahdetta aamusta iltaan.

Vesiastia vieressä! Kuvasta näkyy helteessä osittain palanut piha; nurmikonleikkaajalle ei nouse juuri niitettävää.

Keväällä laitetut kasvatuslaatikot ovat minun huolenpidon kohteina. Niissä tosin on vain kukkia, ei niistä rikastu eikä köyhdy. Joka aamu teen tarkastuskierroksen kukkalaatikoiden ympäri. Keskipihalla on  pitkin päivää suurten kuusien varjoja, joten kukkalaatikot ovat siellä paahteelta suojassa.Muutamat puskat ovat vasta tulossa kukkaan, niinkuin tämä etualan perenna nyrkinkokoisine nuppuineen.

Taimikasvatuksen aikaan siemenpussit olivat visusti taimilaatikossa, luulin, että pidän mielessäni, mikä mikin kukkanen on. Istutusvaiheessa taisi tuuli viedä; nyt ei minulla ole harmainta aavistusta, mikä esimerkiksi on tuo ruiskaunokkien edessä, punainen...

Pitäisi käydä rannassa, suunnittelin, vaikka ulkona tuntui olevan hirmuisen kuuma. Onneksi rantatien isot puut varjostavat.


Kuuma kaakkois/etelätuuli viritti pientä aallokoa ja kahisutti ruovikkoa.
Olikohan tämä kesän lämpimin päivä? Hienoa täällä Suomessa ja Hailuodossa!


2 kommenttia:

  1. Hienolta ja kuumalta näyttää Hailuodossa! Lämpöä täällä etelämmässäkin, mutta nuo ihanat merinäkymät puuttuvat. :) Mukavaa heinäkuuta teille edelleen!

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti lämmintä riittää; eilen vasta "löysin" hellevaatteet. Ehkä vuosia olleet laatikossaan...

    VastaaPoista