Translate

torstai 19. huhtikuuta 2018

Kevät etenee sittenkin!


Todella! Jopa meidän pihalla näkyy nyt maata, ihan pikkuisen, mutta kuitenkin.


Auringosta kevään huomaa parhaiten, se on ruvennut nousemaan aikaisin. Tällä rannalla se merkitsee sitä, ettei auringon nousua ja laskua näe, ne siirtyvät saaren pohjoiselle puolen.

Huonekasvit ovat havainneet valon lisääntymisen; sisällä tarkenee, vaikka hanki hohtaa ikkunan ulkopuolella. Bougainvillea heräsi talvihorroksestaan. Ihme on, että niin kuivista oksanrisuista lehdet puhkeaa. Ja toivon mukaan vaaleanpunaidet kukat!
 Leikkasin bougainvilleasta joitakin oksankärkiä ja tyrkkäsin multaan. En kylläkään suuria odota, sen verran sinnikäs juurrutettava se on.
 Vaaleanpunainen neilikka. Vuosia sitten puutarhamyymälästä tuotu pihakasvi. Talvet se kituu eteisessä, sen verran vihreää näyttää keväällä, että tohtii uuteen multaan laittaa. Ja kas, jo versoo!

Samettiruusut taitavat pitkästyä ennenkuin ulos pääsevät.


Kyllä noustaan; kesä kutsuu!

Pelakuut uudessa mullassa; hiukan vähälehtisiä vielä...


Isot viherkasvit saavat odotella ennenkuin mullanvaihtoon ryhdyn. Se on niin sotkuista puuhaa, että mieluummin teen sen ulkona pihalla. Kunhan lumi sulaa ja sää lämpenee.

VanhaHow long can a houseplant can live? Voiko huonekasvi elää 50 vuotta? posliinikukka näyttää pyrkivän eteisen toiselle puolen, no, lännessä olisi enemmän valoa.  Sitä on mukava tarkkailla; joko nuppuja näkyy. Ei vielä varmoja havaintoja!
 
Soilikki ehti ensimmäisenä kukkimaan.

Toissakeväänä pistelin taatelin siemeniä kukkaruukkuun. Milloinkahan oikea palmun runko alkaa muotoutua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti