Translate

torstai 22. maaliskuuta 2018

Herkku...!


Jokaisella lienee omat makumieltymyksensä ja herkkuruokansa. Olen kyllä huomannut, että mieltymykset vaihtelee, joskus nopeastikin. Mikä viime viikolla oli hyvää, ei tunnu nyt maistuvan.

Tämän hetken herkkuni on speltti-omena-uuni-puuro. Spelttivalmisteista saa toki monenlaisia leivonnaisia, mutta tuo puuro! Lieneekö se lohturuokaa, vai miksi se on niin hyvää.
Valmistan tämän herkun spelttihelmistä.


Hiukan hiottuja jyviä, alkuvehnää. Todella kovaa. Speltti on hyvin vanha viljakasvi, jonka nykyvehnä syrjäytti satoja vuosia sitten.


Spelttihelmistä ruoka ei valmistu hetkessä, se ei ole pikaruokaa. Itse asiassa kypsensin puuroa uunissa koko eilisen päivän.


Spelttihelmiä ja jotain tuoremehua+vettä (suolaa) vuokaan ja uuniin, vain 100 asteeseen. Saa olla kannen alla 7-8 tuntia. Koska tämä oli lounasmenuna vasta tänään, panin kupin viileään yöksi.

Tänään otin pari omenaa, raastoin ne.


Sitten vaan sekoitin aineet, joukkoon vähän kanelia ja vaniljasokeria...


Ja uuniin, nyt 220 lämpöä, vajaa tunti, ja syömään!


Kylmää maitoa kastikkeeksi, jos haluaa. Jämerä ja täyteläinen maku. Ja hyvää!

3 kommenttia:

 1. No nam, kylläpä näyttää herkulliselta! Jostain syystä uunipuurot on jäänyt kokonaan tekemättä, vaikka hyvin saisi tuohon leivinuuniin hautumaan.

  VastaaPoista
 2. Meillä taas systeemi on kääntynyt toiseen suuntaan; lähes kaikki ruuat valmistuvat hauduttamalla uunissa. Ihan tavallisesa sähköhellassa. En muista, milloin olisin esim. paistanut pannulla jotakin. Keitoista sen verran, että kasviskeittoja tulee tehtyä, mutta perunatkin kypsyvät uunissa muun ruuan mukana. Terkkuja Koivurantaan!

  VastaaPoista
 3. Valtavan hyvää on! Vappuna sain tätä maistaa, äidin valmistamaa.

  Tytär

  VastaaPoista