Translate

maanantai 8. toukokuuta 2017

Kesäverhot, nyt!
Sisustuslehtiä on mukava lukea, vaikka en sisustamisesta mitään ymmärräkään. Noita lehtiä näyttää olevan ainakin kahta pääsuuntaa; tiukan linjan suunnittelueksperttien tekemät ja sitten ne retroon suuntautuneet.

Kunnianarvoisassa ja tiukan linjan sisustuslehdessä esiteltiin taloa, jonka jokaisessa tilassa oli 'joku juju'. Ihmisen arkea tällainen yksityiskohta piristää ja lisää onnentunnetta. Näin määritteli suunnitteluammattilainen.

No, sitähän katselee asumustaan uusin silmin kun tällaista lukee....Että mikä meillä tuo onnentunnetta? En oikein keksinyt sellaista sisältä, ulkona luonnosta kyllä!

Rupesin ajattelemaan toisinpäin, eli mikä mättää tässä huushollissa. No tietty, liika tavara, mutta siihenkin tottuu, pikkuhiljaa kun on päästänyt kertymään.

Mutta sitten huomasin talviverhot! Selvä, nuo pois! Kauneutta tilalle. Heti.

Ja kun olen huono menemään ostoksille, ja kauhistun varsinkin kauppoja joissa tyyliä ja disainia esitellään. Ja sitä, mikä on must ja trendi.

Eli, tilata pätkäytin verhoja verkkokaupasta kotiin postitettuina. Ajattelin että tulkoon olohuoneeseen jotain vihervää. Keittiöön määräytyi sininen siksi, kun siellä alaseinä on aika nätin sininen.

Mutta mutta. Paketti tuli ja avattiin. Taas ilmeni se kärsimättömän emännän tohelointi. Nimittäin verhot olivatkin jotain kiiltävää, lureksia. Meneekö tunnelma diskopalloilun tyyliin, kauhistelin.

Palauttamisesta tulisi lisäpuuhaa, postiinkin olisi matkustettava....

Muutettiin suunnitelmaa. Kaivettiin kaapista muovikassillinen valkoista valoverhon hörselöä.
Sillä kun päällystän verhot, eipä kimallus ehkä näy, lohduttelin itseäni.

Aika pitkään värkkäilin.
Tällaiset tulokset.


Vihreitä verhoja, kuvio tulee valkoisesta valoverhosta. Kovin pahasti ei näy kimallus...Ylemmän kuvan päivänsini on eteiseen "menossa".Sinistä verhoa, häkävaroittimen vieressä näkyy tapetti, joka määritteli sinisen verhon tähän tilaan! Valokuvausteknisistä syistä väri ei ole ihan oikea...


Keittiön päätyikkunaa. Kirkkaana kevätpäivänä on vaikea kuvata ikkunaa; ulkona on valoa "liikaa", kamera näkee sen ja huone jää varjoon.


Keittiön pikkuikkunan kohdalla tyyli taisi kääntyä retron puoleen. Keräsin kaikenlaista rompetta verho-kapaksi yläreunaan; pari puukontuppea, kauhoja, siivilöitä, vispilän, puuvartisia lusikoita ym...

Olohuoneen kaksi päätyikkunaa jätin entiselleen toistaiseksi:Entiset keltaiset verhot. Tässä muuten hullaantunut pelakuu, lähes metrin mittainen. Eteisessä talvehtinut.

Tällaiset näistä laitoksista tuli.
Tuoko ne onnen-tunnetta?
No ainakin huoneeseen tullessa niitä vilkaisee; tuollaiset värkkäilin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti