Translate

lauantai 25. helmikuuta 2017

Oikea talvi


Nyt on oikea talvi. Maasto on hohtavan valkoinen ja puhdas. Viime päivinä on täälläkin satanut kevyttä pakkaslunta. Sen verran aurinko lämmittää, että hangen pinta kuvioituu ihanasti. Valitettavasti sitä loistoa en osaa kameralla vangita.
Merituuli se pyörittää karuselliaan, hento heinä piirtää ympyrää uuteen pehmeään lumeen.

Tähän saakka talvi on ollutkin vähäluminen, meren jää taitaa vieläkin olla paikoin lähes paljaana.

Ihmeteltiin rannalla, miten meri näyttää tummalta. Ikäänkuin pilven varjo, vaikka taivas oli täysin selkeä. Tuuli lakaissut kevyen lumen rantatörmien alle.

Rannoille on tuuli kasannut kinoksia jo aiemmin. Nyt niitä on muuallakin, vaikka sinänsä lunta on noin 30 cm. Mutta pihoille auraus ja linkous on tuonut muhkeitakin valleja.Hiiren perspektiivistä maailma on tällainen...!
Puhdas lumi ja nätisti avatut polut. Aurinkoinen pikkupakkanen. Mieluista vaeltajalle.Miten sitä ennen koulussa laulettiinkaan? *Helmikuu on tullut, tulleet valkohanget....* Onneksi pakkasherra ei ole kovin vihaisena ollut.

2 kommenttia:

  1. Hienosti olet osannut kuvata uuden lumen kauneutta.Kun on tuon luonnossa kokenut oikeasti, ei sitä kauneutta voi unohtaa, valokuvat palauttavat muistikuvat mieleen.

    Hyvää kevättä !

    Toini Kymenlaaksosta

    VastaaPoista
  2. Silmä näkee enemmän kuin kameraan saa vangituksi. Ihminen kokee kauneuden kaikilla aisteillaan yhtä aikaa, kuvassa on vain osa, silmän havainto.

    VastaaPoista