Translate

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Punkki! Acari.

Punkit ovat taas aktivoituneet. Se on varma saapuvan kesän merkki.

Muutama päivä sitten seikkailtiin pitkään rannoilla ja metsissä. Oli hieno keväinen sää.


Tarkkailtiin rantojen elämää. Meri oli jäässä, rantasulassa linnut pitivät omaa meteliään. Kurjet lensivät meren yli pohjoiseen. Raikas ilma tuntui niin makealta.


Metsissä ei ole lunta, sen sijaan sulamisvesiä paikka paikoin. Saapaskeli. Sammalmättäät loistivat kuin valoa vihreydessään.


Merikotkan pesä näytti autiolta, ainakin hyvin kaukaa katsottuna ja kuvattuna. Vaikuttaa siltä, että talven tuulet ja tuiskut ovat "kaataneet" pesän. Näimme kyllä kotkia ilmassa rannalla.

Luontoretket ovat aina hyviä reissuja, vaikka ei mitään "ihmeellistä" näkisikään. On voimaannuttavaa viettää aikaa puitten huminassa ja luonnon ääniä kuunnellen. Askelmittariin tuli noin 10 000 askelta muutamissa tunneissa.

Seuraavana päivänä totesin, että myös luonto oli "tarkkaillut" minua; kyljessä tuntui jotakin.

Punkki. Ihan varmasti.


Eukko sävähti ihan kananlihalle. (Ei herkille tämä kuva!)

Mutta, ei paniikkia. Punkkirauta esiin.


Ähäs! Irti on.


Punkkirautaa säilytämme autossa koska siten se on aina mukana. Pätevä kapine. On kai sillä muutamia ötiäisiä kiskaistu.

Kylkeen kaatelin desingfiointinestettä. Vähän tarkkailen lähipäivät, ilmeneekö mitään.
4 kommenttia:

 1. No voi yäk! Onpas ne aikasin liikkeellä :( Mulla on ollut joskus borreoloosi punkin purressa polvitaipeeseen. Antibiootit hoiti vaivan ja kai mä nyt sit olen sille immuuni?

  VastaaPoista
 2. Jo pari viikkoa sitten muuan käveli kädelläni...luulin silloin ettei se punkki ollut. Nyt tuossa puremassa ei näy uhkaavaa, häipyy.

  VastaaPoista
 3. Jopas jotakin! Joko ne nyt ovat liikkeellä! Tuollaista en olisi osannut ajatellakaan. Olen liittänyt punkit kuitenkin kesään ja vielä on niin kylmää ja talvista.

  VastaaPoista
 4. Kyllä ne ovat aktiivisia jo 5 asteen lämmössä. Muutamana keväänä kävelin rantakaislikossa moottorikelkan jälkeä, oli ollut kova yöpakkanen ja hanki ihan kova kävellä. Siitä huolimatta punkki jostakin tarrasi.

  VastaaPoista