Translate

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Varjoja, shadows

Valokuvaajalla on mielessään ajatus, millaisen kuvan haluaisi saada otetuksi. Pyritään mahdollisimman tarkasti vangitsemaan se, mitä silmä näkee. Riippu taidoista ja laitteista, miten yritys onnistuu.
Harrastelija-diletantti-kuvaajalla onnistuminen on sattumanvaraista. Monesti lopullinen kuva on kalpea aavistus siitä, mitä halusi tavoitella. Ihmissilmä ja aistit havaitsevat enemmän kuin mitä kuvasta välittyy. Silmä näkee laajemmin, aistit välittävät tuulen huminan, ilman raikkauden, pakkasen kirpeyden. Nämä yhdessä luovat tunnelman, jota ei saa vangituksi.

Olen aika paljon yritellyt kuvata varjoja ja auringon kimallusta keväisillä hangilla. Ei tahdo onnistua; paljon otoksia menee heti poistoon. Äh, ei näissä ole mitään siitä mitänäin.

Varjon saa jotenkuten kuvaan, mutta hangen kimallus pakenee tai sammuu. Se oli, mutta "ei tarttunut" kuvaan.

Heinikon varjoja

Jäätikön poimuja
Leppien, koivun ja pajukon varjoja


Pinnan muotoja. Valon ja varjon vaihtelu ilmaisevat maaston painaumat. Pehmeä lumi kaunistaa louhikonkin.


Kimallus hangella.
Onko kauniimpaa väriä kuin sininen?

8 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Hailuoto on kuvauksellinen paikka, melkein pakko olla kamera mukana aina. Ensi kesänä taas tulemme Marjaniemeen, jos sopivasti tuulee:D
  Ystävillämme on taas tekeillä teatteria kirkossa, Häpeän miehet. Muistaakseni 9.4. Jos yhtään olet kiinnostunut, voin ajatella että Anne ja Timo ovat taas ideoineet hienon jutun Luotolaisten kanssa.
  Ihania hankipäiviä ja kaunista kevättä. t. elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen nähnyt paikallislehdissä juttua "Häpeän miehistä". Viimekeväänä esitettiin naisten itkuvirsikooste, en muista sen varsinaista nimeä. Riitta

   Poista
  2. Minulla oli liputkin varattuna kevään esitykseen, mutta en päässyt paikalle.Monet kehuivat esitystä ja nytkin harmittaa, kun en voi tulla. Matka on liian pitkä, kun en pysty enää ajamaan autoa.t. elina

   Poista
  3. Kirjoitatko blogia nykyisin? Kävin sivullasi, en löytänyt uudempia tekstejä. Riitta

   Poista
  4. En ole enää kirjoittanut. Pitäisi kai jatkaa, mutta.....

   Poista
 2. Samoja mietteitä täälläkin. :)
  Haluaisin niin kovasti oppia paremmin taltioimaan kameralla sen kaiken luonnon kauneuden mitä näen. Tosi kaunis kuva sinulla tuossa otsikon alla!

  VastaaPoista