Translate

torstai 26. marraskuuta 2015

Merivesi nousussa

Näin ilmoittaa sääennuste. Piti käydä rannassa katsomassa.

- Otitko kuvia, kysäisi mies.
- Joo, niitä samanlaisia...aina niitä samanlaisia.

Tässä muutamia. Aamukin oli kaunis ja aurinkoinen, mutta tuuli hyytävä. Eipä kärsinyt juuri merelle tuijotella.Meri pyrkii todellakin maalle. Nyt on annettu jopa varoitus korkeasta vedestä. Jos tuule suunta ja voimakkuus pysyy samana, saattaa vielä noustakin. Seurataan tilannetta.
Tuuli tuntuu myös metsässä. Kaikki täällä Hailuodossa humisee; metsä, meri, tuuli.


6 kommenttia:

 1. Samanlaisia, mutta ei kuitenkaan samanlaisia - meri on niin kiehtova! En koskaan kyllästynyt kuvaamaan Perämerta. Oikein hienoina iltoina saatoin juosta edestakaisin kameran kanssa rantaan ja sisälle ja rantaan ja sisälle niin, että en paljon muuta ehtinyt tekemäänkään.

  Se hämmästytti alussa sisämaan kasvattia kuinka paljon tuulet vaikuttivat veden korkeuteen. Miten pohjoisella tuulella vesi pakeni kauas ja eteläisellä vyöryi taas takaisin rantaan.

  Ihana Perämeri! Eli täällä on ainakin yksi, joka ei kyllästy katselemaan näitä kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi yö taitaa mennä valvoessa. Kun aamu-kolmelta vesi olisi ennusteen mukaan lähellä +1,8m. Täysikuu antaisi valoa, mutta pilvet ovat arvaamattomia liikkeissään.

   Poista
 2. Samanlaisia, mutta silti niin erilaisia. Meri on alati muuttuva ja aina yhtä lumoava. Ihania kuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kello vähän vaille 2 perjantaita vasten yöllä. Mietitään, lähdetäänkö katsomaan myrskyä rantaan. Sataa, on pilvessä. Kuu valaisee pilvien läpi. Seurataan Forecaa ja Ilmatieteen laitosta. Vedenkorkeus? Tuulen nopeus nyt 25-27m/s. Tuossa viiden maissa näyttäisi selkenevän. Olisi mahtava kuvata raivokas meri täysikuun valossa...

   Poista