Translate

torstai 20. syyskuuta 2018

Hailuodon vanha LottalaHailuodossa näkee runsaasti vanhoja perinteisiä maalaistaloja, suurin osa punaisia. Täällä on myös ymmärretty säilyttää tätä arvokasta rakennusperintöä.


Tässä yksi entisöity vanha kiinteistö; tunnettiin aiemmin nimellä Lottala. Nyt se on Kulttuuritalo Päiväkoti, omistaa Kulttuuriyhdistys. Talo on peräisin 1920-luvulta vanhimmilta osisltaan, hirrestä rakennettu. Vuosikymmenien varrella siinä on ollut monenlaista toimintaa; mm lottakahvilana sota-aikana, synnytyssairaalana, lastenneuvolana, hammaslääkärin vastaanottotiloina, päiväkotina ja asuntoina.
Entisöitynä vanha talo sai nimen Kulttuuritalo Päiväkoti, sitä hallinnoi Kulttuuriyhdistys Päiväkoti.

Remontti tehtiin paikallisin voimin, lopputulos on todella viehättävä. Remontin päävastuussa oli hailuotolainen Laulupuu- yritys. Nouseva Rannikkoseutu ja Pohjois-Pohjanmaan ely tukivat hanketta.

Kalusteita saatiin lahjoituksina, puuseppä Saara Isola valmisti viehättävät liukuovet.


Vanhoista ovista yhdistelty!


Kahden huoneen väliovessa ovela yksityiskohta; ikkuna upotettuna. Antaa valoa huoneesta toiseen.


Myös muissa kalusteissa näkyy Saara Isolan ideoita.Kerrotaan, että remonttivaiheessa vanhat tiiletkin "kävivät pihalla" ja muurattiin uudelleen seiniksi.

Klaus Haapaniemen suunnittelemaa tapettia.

Huoneissa on rintarinnan modernia tapettia, vanhaa tiiltä, puhdistettua hirsiseinää, rouheita iäkkäitä kaappeja; muodostuu tila, jossa on paljon katselemista.
Myös modernit portaat istuvat ympäristöön hyvin. Tästä päästään yläkertaan. Siellä on kaksi vuokrattavaa residenssiä kirjailijoille ja muusikoille, sekä musiikkistudio.

Kaksi residenssiä, Nokturni ja Novelli. Alakerran keittiö on asukkaiden vapaassa käytössä.

Alakerrassa on kokoustila ja työtiloja. Mainitaan esitteessä, että talossa on huippunopea langaton nettiyhteys.


 Vanhaa ja uutta aikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti