Translate

maanantai 8. lokakuuta 2018

Aurinko nousee lokakuun aamuna.Lokakuun yöt ovat pimeät, varsinkin kuuttomana aikana. Aamu valkenee hitaasti, yö pitää puoliaan, viivyttää hämärän harsoa. Tällä rannalla Hailuodon Vasken pikkukylässä ei ole mitään julkista valaistusta; yöt ovat totaalisen pimeitä. Ja hyvä niin; silmät lepäävät.


Näihin aikoihin lokakuun alkupuolella auringonnousun näkee, jos menee klo 8:n lautalla mantereelle. Aurinko nousee vastaan, Oulun "takaa".


Pilvissä näkyy punerrus, taivas loistaa keltaisena. Maasto on vielä yön tummuudessa.


Lauttarannassa nouseva aurinko iskee vastaan, häikäisee ja valaisee tienoon punaiseksi. Ukkospilven näköistä massaa työntyy kaakosta tai etelästä. Yöllä oli pikkupakkanen, silti tuollainen uhkaava pilvi.


Siellä vilkuttavat monet tuulimyllyt pilveä vasten...


Hiukan zoomailtuna tulevat tuulimyllyt näkyviin. Ehkä siellä sataa; vettä valuu pilvestä. Aurinko paistaa tummaan pilveen. Väriä on!Ihmettelen tuon pilven loistetta, ehkä siinä on seinämä vasemmalle, aurinkoon päin.

Aamu kirkastuu, hämäryys väistyy. On tyyntä, lautta Merisilta  etenee reippaasti kohti auringonnousua ja Oulunsalon rantaa.


Pohjoisen puolella taivas on selkeä. Ouluun menee valtamerilaiva; piiloutuu osittain saarten varjoisia rantoja vasten. On tyyntä; savu nousee suoraan ylöspäin. Lokakuun aamu.

3 kommenttia:

 1. Ihania kuvia !. Asun Kymenlaaksossa aivan Kymijoen rannalla, aikaiset auringonnousut ovat sykähdyttävän kauniita, menen usein niitä katsomaan. Aamu-uniset ihmiset eivät tiedä siitä kauneudesta ja luontoelämyksestä mitään. Sinulla on vielä tuo merielementti ja sen tuoma avaruus lisänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytössä on vain marketista ostettu pieni kamera, ei pitkiä putkia, se tietenkin rajoittaa kuvaamista. -Ja tekniikka ei ole mulle vahva laji, senkun räpsin kuvia. Luonto on ihmeellinen!Syksy taitaa ollakin värikkäin vuodenaika.

   Poista
 2. Nyt on ollut kyllä todella kauniita auringonnousuja. Ja meren äärellä ne on aina vielä kauniimpia ♥
  Ihanat kuvat ♥

  VastaaPoista