Translate

tiistai 25. syyskuuta 2018

Mauri18 myrsky


Kun Amerikassa se Florence-myrsky raivosi, arvattiin odottaa, että kyllä siitä tällekin rannalle häntiä riittää. Tuulet voimistuivatkin sopivasti Maurinpäiväksi, sehän on entinenkin myrskypäivä vuodelta 1982.

Meidän pihalle eivät myrskytuulet erityisemmin osu, suuret puut vaimentavat tuulen voimaa. Tosin vanha tuomipuu oli tiukalla, mutta ei kaatunut.


Narinaa ja valitusta, pitkä halkeama eteni rungossa, mutta pystyssä pysyi. Nojautui kaveriinsa pihlajaan; vanhus tämäkin. Vielä kestettiin tämä myrsky.

Tuuli ei oikein "sattunut" kohti tälle rannalle, niin että olisi puhaltanut suoraan Siikajoen ja Hailuodon kärjen välistä. Rannalla kuitenkin kävi melkoinen humina, vaikkei ulappa ihan kokovaahdossa kiehunut.


Rantahietikolla kyllä kuohua riitti.



Istumakivi oli veden alla, silloin tällöin vilahti näkyviin.


Aaltojen voima näyttää pelottavan suurelta, aallot siirtelevät ja kuluttavat kiviä. Mutta nöyrästi ne väsyvät rantahietikolle. Ensin uhmakas hyökyminen, mutta äkkiä vaahto kutistuu ja häipyy; mereen on takaisin veden palattava.

 Täältä tullaan!


Levittäydytään hietikolle...

...mutta pian hyöky kuivahtaa.

Merivesi nousi tällä rannalla noin 80cm, ei kovin korkealle. Kuitenkin niemistä tuli saaria.


Rannalla kulkija kävi tutkimassa niemiä; pääsisiköhän tästä, vai pitääkö ylempää yrittää.

 Ja tietenkin meri toi rannalle kaikenlaista. "Kaikki se työntää pois", sanoi muuan, joka monta laituria oli jo rannalle rakennellut.

2 kommenttia:

  1. Täältä jos mistä löydän aina takuuvarmasti upeita merikuvia ❤
    Mauri ei puhallellut täällä itäisellä suomenlahdella niin kovia lukemia kuin mitä ennustettiin, mikä oli ihan mukava yllätys :)
    Talvea en vielä kaipaa yhtään, enkä kyllä näitä syysmyrskyjäkään, kun merelle tekisi vielä veneilijän mieli edes kerran......tai kaksi ;)
    Kaunista ja kuvauksellista syksyn jatkoa teille sinne Hailuotoon!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Mielenkiintoista, kuinak meri muovaa rantaa; hietikkoa. Kivet peittyvät hiekkaan ja jälleen paljastuvat...Mukavaa syksyä Sulle ja läheisillesi!

    VastaaPoista